Politie alert na mogelijk tonen vuurwapen

maandag 14 december 2015

Heerlen - De politie zal extra gaan patrouilleren bij een basisschool in Heerlen. Dit naar aanleiding van de verklaring van vier kinderen dat ze daar maandagochtend een man met een vuurwapen hadden gezien.

De kinderen - afkomstig uit de bovenbouw- verklaarden dat ze maandagochtend tijdens het speelkwartier een man bij de toegangspoort hadden zien staan die een vuurwapen tevoorschijn haalde. De kinderen schrokken hiervan, renden het schoolplein op, terwijl de man wegliep. Of het hier om een nepwapen of een echt wapen gaat, is niet bekend. Het gaat om een basisschool aan de Vullingsweg.

Maatregelen

Nadat de kinderen het incident bij een van de medewerkers van de school hadden gemeld, is de politie gebeld. Agenten zijn naar de school gegaan en hebben met de kinderen gesproken. De politie neemt deze zaak serieus en zal extra maatregelen nemen. Zo zal er uit voorzorg bij de school meer gepatrouilleerd worden. De school heeft direct contact gehad met de ouders van de vier kinderen. Ook heeft zij een mail naar alle overige ouders gestuurd. 

Getuigenoproep

Mocht u maandagochtend iets opvallends gezien hebben in de buurt van de school of andere informatie hebben, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Het melden van informatie kan ook anoniem via M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoensbroek | 112 alarmeringen Hoensbroek | Goedkoop Tanken in Hoensbroek | Supermarkten in Hoensbroek | Weerbericht Hoensbroek