Drugslab aangetroffen, twee Satudarah-leden aangehouden

woensdag 2 september 2015

Brunssum - De politie heeft dinsdagavond 1 september na onderzoek in Brunssum een amfetaminelaboratiorum aangetroffen. Twee leden van de motorclub Satudarah die uit het drugslaboratorium kwamen, zijn aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie startte woensdagochtend met de ontmanteling van het drugslab.

Twee mannen van 32 jaar en 41 jaar woonachtig in de omgeving van Heerlen verlieten met een voertuig het pand aan de Haefland, waarna de politie hen volgde. Bij een  loods in Heerlen zijn de twee verdachten aangehouden. Het arrestatieteam viel rond 20.00 uur de loods in Brunssum binnen, omdat mogelijk nog verdachten in het pand aanwezig waren. In de loods waren geen personen meer aanwezig. Wel troffen agenten een professioneel amfetaminelaboratorium aan.

De burgemeester van Brunssum heeft de loods direct voor een periode van een half jaar gesloten.

Eén van de verdachte probeerde op de achterbank van de politieauto een sleutel te verstoppen. Deze sleutel pastte op de deur van de loods waar het amfetaminelab zich bevond. De verdachten zitten vast voor verhoor.

De actie sluit aan bij de gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Ondermijningteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken werken integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoensbroek | 112 alarmeringen Hoensbroek | Goedkoop Tanken in Hoensbroek | Supermarkten in Hoensbroek | Weerbericht Hoensbroek